Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

De nieuwste MAC mini

ApplePosted by Yves Van Hal 09 Mar, 2010 18:01:39
Na een aantal oudere Mac toestellen te hebben gebruikt, was het tijd om eindelijk een goed recent systeem in huis te halen. Het grote voordeel van de Mini blijft zijn footprint, met andere woorden de ruimte die hij inneemt op het bureau. Door er ook nog een IoMega hard disk van dezelfde grootte bovenop te zetten is het een compact systeem met de nodige capaciteit.

Deze Mac heeft nu 2GB intern geheugen en alhoewel altijd wordt beweerd dat een Mac niet zoveel geheugen nodig heeft, is dat nu toch wel het minimum geworden dat je in een Mac systeem nodig hebt. Voor de meeste kantoortoepassingen zal je het nog met een kleiner geheugen kunnen stellen, maar voor de "serieuzere" toepassingen zoals het CS4 pakket van Adobe moet je toch wel echt overwegen om zoveel geheugen in je Mac te steken.

Door het feit dat dit systeem ook een Intel (dual core) processor heeft, is het uiteraard ook mogelijk om de laatste OSX, de snow leopard, te draaien. Apple houdt hiermee zijn beloftes en het is duidelijk dat het systeem sneller is opgestart, maar ook dat het systeem veel sneller is afgesloten. Ik betrap mezelf er meer en meer op dat ik om snel mijn e-mail eens te lezen eerder de Mac zal opzetten dan de PC.

  • Comments(0)