Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

B&B reserveringen

Systeem reserveringenPosted by Yves Van Hal 28 Aug, 2009 15:54:27
Dit systeem wordt gebruikt op de website van eatondrive b&b, Hinton.
Bij de voorbereiding van onze reis naar Canada kwam ik in contact met deze mensen. Hun originele webstek was toe aan een actualisatie naar de technologie van vandaag. Zelf stelde ik voor om een beheersysteem te maken voor de boekingen van de beschikbare kamers.
Omdat de bestaande systemen werken met een van/tot datum vond ik dat dit te beperkend was. Bovendien wordt er in deze B&B meestal voor kortere periodes (1 à 2 dagen) geboekt.

Het systeem werkt daarom als een webwinkel. De klant kiest eerst de datum en vervolgens een beschikbare kamer. Elk item wordt toegevoegd aan het winkelkarretje. Eens de volledige selectie gedaan stuurt hij de inhoud van het winkelkarretje samen met zijn persoonlijke gegevens door.

Wil je even met de demo van deze toepassing spelen? Via de frontend kan je reserveringen doen. Je kan ze overzetten naar boekingen via de backend. In deze backend zitten nog een paar andere functionaliteiten. Zo kan je periodes blokkeren, een overzicht van de reserveringen en boekingen krijgen. Reguliere (niet demo) gebruikers kunnen ook kamers wijzigen, verwijderen en toevoegen.

Voorlopig werd de functionaliteit voor kortingen of supplementen nog niet ontwikkeld. Bovendien werkt alles nog in het Engels. Wie interesse heeft om dit systeem te gebruiken mag steeds contact opnemen. Het systeem gebruiken zoals het nu is vergt alleen toevoeging van een nieuwe gebruiker en paswoord. Het omzetten van de taal en/of het toevoegen van functies kan tegen betaling op aanvraag.

  • Comments(0)