Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

Een Apple netbook voor minder dan 300 euro?

ApplePosted by Yves Van Hal 07 Mar, 2009 01:34:43
Kan het? Is het mogelijk om een netbook te hebben waarop OSX loopt en dat voor een prijs van minder dan 300 euro?


Uiteraard is het mogelijk want anders zou ik deze topic niet aansnijden op deze blog. Enige tijd geleden kocht ik voor een goede prijs een MSI WIND kloon (onder de vorm van een Advent 4211). Standaard stond er een franstalige Windows op die al snel plaats moest ruimen voor zijn nederlandse tegenhanger. Maar de verleiding was groot om er daarnaast ook OSX op te zetten. Een beetje "the best of both worlds" als je begrijpt wat ik bedoel.

Hoe het allemaal juist in zijn werk gaat, is perfect terug te vinden op andere sites. Jammer genoeg blijf ik steken bij de problemen zoals anderen ze hebben. Het belangrijkste probleem, voor zover dat relevant is, is de ingebouwde webcam. Die is van het merk Bison en heeft als revisie 0.03. Met de vorige versie van de firmware werkte het blijkbaar nog allemaal, maar deze is niet aan de praat te krijgen. Ik vermoed dat het een kwestie van tijd zal zijn voor het allemaal is opgelost.

Een ander probleem dat wel opgelost geraakte is de mapping van het toetsenbord. Uiteindelijk vond ik op een franstalige website een geschikte layout. Nog niet helemaal 100%, maar ook weer voldoende werkbaar zonder verder veel last te hebben.

Waar ook nog geen oplossing voor gevonden is, is het gebruik van de ventilator. Wanneer het systeem onder OSX loopt, blijft de ventilator draaien met de nodige geluidsoverlast als gevolg. Waarschijnlijk is dit te wijten aan een stukje software (een .kext) die nog ontbreekt. Wordt zeker nog vervolgd... 

  • Comments(0)