Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

Toetsenbord

ApplePosted by Yves Van Hal 13 Feb, 2009 15:33:45
Leve het internet, en leve de freeware community...

Het was al een hele tijd een doorn in het oog, maar nu is het probleem eindelijk opgelost. Naast mijn mooie Apple mini staat er nog steeds een PC en omdat ik nu eenmaal zo efficiƫnt mogelijk wil werken heb ik graag maar 1 toetsenbord, 1 muis en een scherm op mijn bureau staan. Een mens kan toch maar 1 ding tegelijk, nietwaar.

Sinds lange tijd gebruik ik hiervoor een eenvoudige KVM switch van digitus. Deze maakt gebruik van PS/2 aansluitingen en die kan je niet aansluiten op de Apple, maar al snel was daar een oplossing voor gevonden. Een gewoon tussenstukje werkt niet (voor een keyboard niet, maar wel voor een muis), maar een speciale converter die twee PS/2 poorten kan omzetten naar USB lost het probleem op. Op die manier was het al mogelijk om te schakelen tussen de twee systemen.

Bij het opstarten van de Apple detecteerde het OS dat er een "vreemd" toetsenbord aanhing en daarom vroeg hij om de knop naast de linker shift toets in te drukken. Dit werkte wel, maar was absoluut niet bevredigend. Een groot deel van de speciale tekens stonden op een totaal verkeerde plaats.

Toch nog wat googlen en dan stuit ik op ukelele. Met deze software kan je zelf een keyboard map maken. Daar had ik natuurlijk niet te veel zin in, maar gelukkig vind je bij de software al een aantal gedefinieerde maps. Ze worden wel voorafgegaan door Logitech, maar dat speelt geen rol. Even de juiste bestanden slepen naar /Systeem/Bibliotheek/Keyboard Layouts/, afmelden en daarna de systeeminstellingen wijzigen en alles draait hier naar behoren. Eindelijk moet ik mijn geheugen niet meer pijnigen om te weten waar het @ teken of een ander symbool staat.

  • Comments(0)