Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

Start

Klein CMSPosted by Yves Van Hal 29 May, 2008 08:48:11
Het project "klein cms" is een project dat ontstaan is als eindwerk voor een cursus programmeren met PHP die ik in avondlessen heb gevolgd bij het vspw. Het idee ervoor is voortgesproten uit de vraag van het koor van mijn echtgenote die in het koor van Heusden zingt. Reeds een hele tijd willen de bestuursleden van dit koor een eigen website, maar bij de meesten van hen ontbreekt de technische kennis voor het bouwen van een website.

Daarom kwamen zij met deze vraag bij mij.Oorspronkelijk zag ik geen graten in het maken van een website, maar toen realiseerde ik me dat er waarschijnlijk geregeld updates zouden moeten volgen en dat de communicatie hiervoor niet frequent genoeg verloopt.

Met de hype die bestaat rond Web 2.0 toepassingen dacht ik eraan om in dergelijke situatie voor te stellen om een CMS (content management system) op te zetten. De bestaande systemen zijn zeer uitgebreid en het is niet altijd eenvoudig om ze aan te passen aan een specifieke situatie.

Met al deze feiten in het achterhoofd besloot ik dan om een eigen minimaal CMS te bouwen.

Het systeem moet in staat zijn om:
* dynamisch een aantal bladzijden toe te voegen en de inhoud ervan door de gebruiker te laten bepalen.

* qua layout te worden aangepast aan de kleuren en lettertypes die de voorkeur hebben van de gebruiker. De vorm van de website wordt wel vastgelegd en is niet wijzigbaar.

* nieuwe gebeurtenissen op te nemen in een kalender, waardoor de website ook een communicatiemiddel wordt voor de leden van de vereniging en de bezoekers van de website.

* een retrospectieve te bieden van de voorbije gebeurtenissen waarbij een korte beschrijving en een aantal foto's worden getoond.

  • Comments(0)//projectagenda.yvesvanhal.be/#post3