Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

Een bijna nieuwe

ApplePosted by Yves Van Hal 16 Jan, 2009 01:04:11
De G4 mini was een fijn systeem, maar blijkbaar willen de software ontwikkelaars niet meer mee. Van de laatste nieuwe software zijn er meer en meer delen die niet meer draaien op een powerPC processor. In de adobe suite worden een paar componenten niet meer ondersteund. Ook in iLife sneuvelen er toepassingen. Meestal zijn het de toepassingen die video bewerken. Dat er inderdaad heel wat rekenkracht voor nodig is, is totaal begrijpelijk, maar dat je daarmee een groep gebruikers toegang tot producten begint te ontzeggen, dat lijkt me al te kras. Andere toepassingen die zich meer op de Intel varianten beginnen toe te spitsen zijn de emulators. Het is waarschijnlijk wel een heksentoer om Windows te laten werken onder een G4 architectuur, maar het werkte wel en het werkte goed. Nu is de keuze voor emulatie zeer beperkt geworden: Parallels en Virtualbox geven er de brui aan en draaien alleen nog onder Intel.

Dit alles om maar te zeggen dat de G4 'the building' heeft verlaten en plaats moet ruimen voor een tweedehands, bijna nieuwe Mini van de laatste generatie. Het blijft (om evidente redenen van prijs) de goedkoopste versie (dual 1.83, 1GB, 80GB HDD).
Het is wel de snelste Mac die hier ooit een plaatsje heeft veroverd. Of het zou moeten zijn dat ik een vlekkeloos werkende versie op mijn Quad Core kan zetten ;-)

  • Comments(0)//projectagenda.yvesvanhal.be/#post14