Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

Waarom een apple?

ApplePosted by Yves Van Hal 18 Nov, 2008 00:43:07
Dit bericht verschijnt van op mijn Apple systeem. Ben ik dan toch eindelijk overgeschakeld? Eigenlijk wel en eigenlijk niet. Het voorbije jaar had ik al een paar keren een systeem onder handen genomen. Het verhaal was eigenlijk steeds hetzelfde. Ik kocht een powermac, herinstalleerde de systeemsoftware en plaatste er een paar programma's op. Met de komst van Leopard begon mijn nieuwsgierigheid echt de bovenhand te krijgen en nu heb ik voor een redelijk bedrag een mini gekocht met een G4 1,25 GHz processor en 1GB RAM geheugen. Het enige nadeel is de relatief kleine harde schijf van maar 40 GB.

De reden waarom dit systeempje kans maakt om het hier wat langer uit te houden is evident. Ik hou van mijn oren en de powermacs die ik hier een tijdje had staan werkten serieus op mijn systeem. Rustig werken met een stofzuiger naast je is niet echt mijn ding. Vandaar dat de mini dan ook een echte verademing is. In het verleden had je nog de iMac waar er geen ventilator in zat, maar door zijn leeftijd kwam die niet meer echt in aanmerking. De komst van de eMac was echt een verschrikking op dat vlak.

Het is wel leuk om de Mac naast mijn Wintel computer te kunnen gebruiken. Hiervoor maak ik gebruik van een KVM switch van digitus. Door de hot-switch combinatie moet er maar 1 keyboard, 1 muis en 1 scherm op mijn bureau staan. De KVM was nog wel van het PS/2 type, maar door een extra omzetkabel van twee PS/2 naar 1 USB is het dan toch gelukt. Niet alle toetsen zijn eenvoudig terug te vinden, maar het is zeker werkbaar en het zal wel effe wennen worden om de sneltoetscombinaties van de Mac op een PC toetsenbord te leren gebruiken.

  • Comments(0)//projectagenda.yvesvanhal.be/#post12