Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

Het eeuwige probleem met testen

Kleine projectenPosted by Yves Van Hal 30 Sep, 2008 21:45:15
Wie een gebruiker is van smartschool zal reeds vertrouwd zijn met de problematiek, maar voor anderen is het misschien minder evident om testen te organiseren via de computer.

Op de hogeschool waar ik momenteel werkzaam ben, hebben we uiteraard ook deze problematiek. Hoe neem je op een veilige manier testen af van meer dan 800 studenten en zorg je voor een efficiƫnt systeem om het verbeterwerk te organiseren? En daarboven te bedenken dat er maar twee weken tijd zijn om het geheel rond te krijgen.

In voorbije edities werden de testen op een USB stick geplaatst en bij het begin van de test werden de bestanden op de computer van de student geplaatst. Aan het einde van de test werden de gegevens dan weer op een USB stick verzameld. Daarna werd alles verbeterd en verwerkt in een Excel blad.

Deze keer werd er gebruik gemaakt van een PHP toepassing op maat. In de toepassing worden de bestanden die de student nodig heeft online gezet. De student kan zonder de opgave (die op papier wordt verspreid) niets aanvangen en plaatst bij het begin van de test de bestanden op zijn bureaublad. Aan het einde van de test worden de resultaatbestanden opgeladen op de server.

Het belangrijkste gedeelte van deze toepassing bevindt zich in het administratieve deel van de toepassing. Hier worden de middelen aangereikt om op een efficiƫntere manier te verbeteren. Van alle studenten worden de gegevens in een databank bewaard. Een student die resultaten instuurt, krijgt standaard -1 als waarde voor zijn punten. Op basis van dit feit kunnen de resultaten worden gefilterd die nog moeten verbeterd worden. Een score kan immers niet negatief zijn en moet minstens 0 of groter zijn. Eens een resultaat is ingevoerd wordt de student verwijderd uit de lijst van nog te verbeteren resultaten.

In laatste instantie worden de resultaten dan op een geautomatiseerde manier meegedeeld aan de student.

Heb je interesse om deze toepassing eens aan het werk te zien? Op dit moment zet ik de code voor deze applicatie niet online om de heel eenvoudige reden dat deze code deels in opdracht van mijn werkgever werd geschreven en daardoor dus ook is beschermd. Je mag me uiteraard wel een mail sturen om een afspraak te maken om deze toepassing eens te zien draaien.

  • Comments(0)//projectagenda.yvesvanhal.be/#post10