Projecten

Projecten

De projecten

Op deze blog vind je informatie over de ideeën en projecten die me bezig houden.

Extra functionaliteit

Klein CMSPosted by Yves Van Hal 14 Nov, 2008 11:05:50
Promotie voeren

Downloaden van de laatste versie doe je in het project zelf.
Om komende activiteiten actief te promoten werd een functionaliteit toegevoegd. Op basis van een parameter $configPromodays in het config.php bestand in de root kan worden bepaald hoe lang op voorhand voor de eerstvolgende activiteit promotie kan worden gevoerd. Hiervoor maakt het programma gebruik van de activiteiten in de kalender. Alleen de eerstvolgende activiteit wordt op deze manier in de kijker gezet. Om te vermijden dat de gebruiker hierdoor wordt afgeschrikt om de site te bezoeken wordt deze pagina maar 1 keer per sessie getoond. Wanneer er geen activiteiten meer vallen binnen het aantal dagen van de $configPromodays wordt de normale startpagina getoond. In deze optiek moet dan ook worden bekeken wat een goede periode is om promotie te voeren. Voor sites met weinig activiteiten in de kalender kan de promotieduur iets langer zijn.

  • Comments(0)//projectagenda.yvesvanhal.be/#post11

Finale versie

Klein CMSPosted by Yves Van Hal 04 Sep, 2008 10:55:45
smileyEr kan worden gesproken van een finale versie.
Alle features die ik wilde implementeren zijn er eindelijk in geraakt. Het enige wat nog overblijft is het installatie script. Voorlopig staat de handleiding online waarmee je programma kunt installeren. Maar aangezien de vraag nog niet is gesteld, wordt dit ook niet als prioriteit gesteld.
De tijd is dus aangebroken om een nieuw project aan te vangen.

  • Comments(0)//projectagenda.yvesvanhal.be/#post9

Stand van zaken

Klein CMSPosted by Yves Van Hal 29 May, 2008 08:57:54
De eerste functie van het CMS werkt. Hieronder krijg je een paar screenshots van de frontpagina (het gedeelte dat door de gebruikers wordt bezocht) en van de backend (de blauwe pagina's). Uiteraard zijn de kleuren aan te passen door de CSS bestanden aan te passen.


  • Comments(0)//projectagenda.yvesvanhal.be/#post4

Start

Klein CMSPosted by Yves Van Hal 29 May, 2008 08:48:11
Het project "klein cms" is een project dat ontstaan is als eindwerk voor een cursus programmeren met PHP die ik in avondlessen heb gevolgd bij het vspw. Het idee ervoor is voortgesproten uit de vraag van het koor van mijn echtgenote die in het koor van Heusden zingt. Reeds een hele tijd willen de bestuursleden van dit koor een eigen website, maar bij de meesten van hen ontbreekt de technische kennis voor het bouwen van een website.

Daarom kwamen zij met deze vraag bij mij.Oorspronkelijk zag ik geen graten in het maken van een website, maar toen realiseerde ik me dat er waarschijnlijk geregeld updates zouden moeten volgen en dat de communicatie hiervoor niet frequent genoeg verloopt.

Met de hype die bestaat rond Web 2.0 toepassingen dacht ik eraan om in dergelijke situatie voor te stellen om een CMS (content management system) op te zetten. De bestaande systemen zijn zeer uitgebreid en het is niet altijd eenvoudig om ze aan te passen aan een specifieke situatie.

Met al deze feiten in het achterhoofd besloot ik dan om een eigen minimaal CMS te bouwen.

Het systeem moet in staat zijn om:
* dynamisch een aantal bladzijden toe te voegen en de inhoud ervan door de gebruiker te laten bepalen.

* qua layout te worden aangepast aan de kleuren en lettertypes die de voorkeur hebben van de gebruiker. De vorm van de website wordt wel vastgelegd en is niet wijzigbaar.

* nieuwe gebeurtenissen op te nemen in een kalender, waardoor de website ook een communicatiemiddel wordt voor de leden van de vereniging en de bezoekers van de website.

* een retrospectieve te bieden van de voorbije gebeurtenissen waarbij een korte beschrijving en een aantal foto's worden getoond.

  • Comments(0)//projectagenda.yvesvanhal.be/#post3